Ga naar de inhoud

Buurtmeter

Geen ellenlange enquêtes, uitgebreide onderzoeken of ingewikkelde statistieken: met de Buurtmeter ontdek je binnen twee uren wat er leeft in een dorp, wijk of buurt.

Wil je als gemeente of woningcorporatie weten hoe inwoners hun eigen woonomgeving ervaren? De Buurtmeter is een instrument waarbij we met een afvaardiging van maximaal tien inwoners in gesprek gaan over thema’s zoals veiligheid, wonen en sociale samenhang. De inwoners beantwoorden verschillende vragen, bijvoorbeeld over het contact tussen inwoners, toegankelijkheid of vandalisme.

Deelnemers komen samen tot één antwoord: variërend van helemaal oneens tot helemaal eens. Tot slot beantwoorden ze een aantal open vragen zoals de sterke en zwakke punten van een dorp of wijk. Een gespreksleider leidt het gesprek en vult alle antwoorden direct in en na twee uren zijn de resultaten meteen bekend. 

De resultaten worden per thema verwerkt in een soort thermometer. Kleurt de meter op het gebied van wonen bijvoorbeeld groen, dan gaat het goed. Staat de meter bij het onderwerp verkeer in het rood, dan is daar werk aan de winkel. Het geeft een duidelijk visueel beeld van de leefbaarheid in een dorp of buurt.

De Buurtmeter is geschikt voor organisaties die binnen korte tijd een betrouwbaar beeld willen van de leefbaarheid in een dorp. Deze snelle en betaalbare methode geeft je in één avond zicht op wat goed gaat en wat beter kan.

Wil je meer weten over de mogelijkheden rondom de Buurtmeter? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

Breuer&Intraval, RBO en Partoer. Drie bedrijven die allemaal al tientallen jaren op eigen wijze in de markt staan. Elk in een deel van de markt waar ze het verschil maken met hun kennis en expertise. Maar toch besloten we een paar jaar geleden onder een vlag verder te gaan. ‘Impact door samenspel’ werd geboren, en daar plukken onze klanten de vruchten van.