Ga naar de inhoud

Werkbezoek gedeputeerde Hoogland aan Caparis

‘Een goed leven – In stapjes vooruit’, bij dit prachtige project binnen Caparis zijn wij als sinds 2019 betrokken. We praten met medewerkers over wat voor hen belangrijk is en welk stapje zij kunnen zetten om dichter bij hun doel te komen. Dit koppelen we daarna terug naar de medewerker en naar de teamleider, die daardoor beter weet wat er bij die medewerker speelt. De teamleider kan hem of haar dan helpen om dat stapje te zetten als dat nodig is. We ontwikkelen binnen dit project een gespreksmethodiek die we overdragen aan Caparis, en ook aan de andere Sociaal Werkbedrijven Empatec en Dokwurk.

De provinsje Fryslân op bezoek

Vandaag kwam de provincie Fryslân op bezoek bij Caparis. Gedeputeerde Douwe Hoogland en beleidsadviseur Geeske Bies zijn bijgepraat over de ontwikkelingen rondom (positieve) gezondheid. Zij waren benieuwd naar de voortgang van het project ‘Een goed leven – In stapjes vooruit’ en hoe dit een plaats vindt binnen Caparis. We hebben een mooie middag gehad, waarin we het vooral hebben gehad over wat de medewerkers echt verder helpt.

“Elkenien hat rjocht op in sûne manier fan libjen.”

Tot maart 2023 mogen wij samen met Caparis verder werken aan de borging van ‘Een goed leven – In stapjes vooruit’, zodat de resultaten van dit project passen bij de huidige ontwikkelingen van Caparis richting een Talentontwikkelbedrijf. “It is in wichtich tema foar ús allegear, dus ek foar minsken yn kwetsbere situaasjes mei ôfstân nei de arbeidsmerk”, benadrukt gedeputeerde Douwe Hoogland bij zijn bezoek aan Caparis. “Elkenien hat rjocht op in sûne manier fan libjen.”

Breuer&Intraval, RBO en Partoer. Drie bedrijven die allemaal al tientallen jaren op eigen wijze in de markt staan. Elk in een deel van de markt waar ze het verschil maken met hun kennis en expertise. Maar toch besloten we een paar jaar geleden onder een vlag verder te gaan. ‘Impact door samenspel’ werd geboren, en daar plukken onze klanten de vruchten van.