Ga naar de inhoud

Presentatie dementieonderzoek in Amsterdam

De afgelopen maanden hebben we voor twee opdrachtgevers (gemeente Leeuwarden en de gezamenlijke gemeenten Opsterland, Heerenveen en Weststellingwerf) onderzocht wat de behoefte aan dagactiviteiten van thuiswonende mensen met dementie is.

Presentatie in Amsterdam

Op maandag 30 januari was het moment om de resultaten te presenteren in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Dat was voor de vertegenwoordigers van ZonMw – zij hebben het onderzoek gefinancierd – en 22 andere aanwezige gemeenten. Onze collega’s Nienke Broeils en Jitske Algra hebben de presentatie verzorgd en die werd goed gewaardeerd. De interessante en zinvolle bijeenkomst stond onder de bezielende leiding van Inge Diepman.

De resultaten van het onderzoek

Het onderzoek bestond uit een regiobeeld (cijfers over dementie in de gemeenten), het behoefteonderzoek en een plan van aanpak (welke actie is er nodig op basis van de resultaten). Wil je meer informatie over de uitkomsten van de onderzoeken? Dan kun je terecht bij: Cristien Bajema (Leeuwarden), Janet Haagsma (Opsterland), Diana Elsinga (Heerenveen) of Tessa Wiels (Weststellingwerf). 

Breuer&Intraval, RBO en Partoer. Drie bedrijven die allemaal al tientallen jaren op eigen wijze in de markt staan. Elk in een deel van de markt waar ze het verschil maken met hun kennis en expertise. Maar toch besloten we een paar jaar geleden onder een vlag verder te gaan. ‘Impact door samenspel’ werd geboren, en daar plukken onze klanten de vruchten van.