Ga naar de inhoud

Factsheet Ammeroetoe geeft inzicht in project

Partoer heeft een factsheet gemaakt voor Ammeroetoe. Dit is een nieuw project in de gemeente Harlingen. Doel van Ammeroetoe is inwoners te helpen om weer mee te doen in de samenleving. De factsheet is mede gefinancierd door de provincie Fryslân dankzij een bijdrage uit het Kansenfonds.

Ammeroetoe is een oud Harlinger begrip en staat voor: “Dat had je gedacht!” Voor mensen die moeite hebben om mee te doen in de samenleving gaan de vrijwilligers van Ammeroetoe aan de slag met het organiseren van allerlei activiteiten. Het is de bedoeling dat deze activiteiten ook geld opleveren dat dan weer geïnvesteerd kan worden in het project of op langere termijn ook in de mensen die werken bij het bewonersbedrijf.

Ammeroetoe is iets nieuws en daarom is er drie jaar de ruimte om het project tot een succes te maken. Dankzij de factsheet krijgen de inwoners een goed beeld van het project. De factsheet is overzichtelijk, gemakkelijk leesbaar en de cijfers geven inzicht in het project. Zo is het belangrijk om te weten hoeveel mensen er meedoen, hoe lang en hoeveel uur. Ook algemene cijfers worden op een rijtje gezet. Cijfers die laten zien waar Harlingen staat in vergelijking met Friesland of Nederland. 

Breuer&Intraval, RBO en Partoer. Drie bedrijven die allemaal al tientallen jaren op eigen wijze in de markt staan. Elk in een deel van de markt waar ze het verschil maken met hun kennis en expertise. Maar toch besloten we een paar jaar geleden onder een vlag verder te gaan. ‘Impact door samenspel’ werd geboren, en daar plukken onze klanten de vruchten van.