Social media

Zoeken

Stemkastjes voor meningen en interactie

Wilt u een interactief element toevoegen aan uw presentatie of bijeenkomst? Wilt u de mening van het publiek naar boven halen? Dan kunt u gebruik maken van ons Interactive Voting System (IVS). Door het gebruik van ‘stemkastjes’ zijn bijeenkomsten niet langer eenrichtingsverkeer en kunnen deelnemers participeren en hun mening geven. Met als resultaat een grotere betrokkenheid én een betere informatieoverdracht. Wij hebben 50 stemkastjes tot onze beschikking en kunnen 200 extra stemkastjes bijhuren. 

Hoe werkt het?

 • Voorbereiding > wij adviseren u over vraagtypen en formulering van de stellingen. De vragen/stellingen programmeren we in de door uw gewenste huisstijl of lay-out. Vervolgens nemen we de stemvragen en antwoordmogelijkheden met u door.
 • Bijeenkomst > tijdens de bijeenkomst zorgen wij voor de techniek, zodat u zich hier geen zorgen over hoeft te maken. Indien gewenst kunnen wij ook de discussie leiden en de deelnemers uitdagen om met elkaar in gesprek te gaan en hun mening te beargumenteren. Alle resultaten worden direct opgeslagen.
 • Na afloop > de resultaten kunnen na afloop gebruikt worden voor een nadere analyse of verslaglegging. Zo kunnen wij aan de hand van de stemresultaten de uitkomsten segmenteren naar deelnemersgroepen en krijgt u een goed beeld van eventuele verschillen tussen bijvoorbeeld leeftijdsgroepen, woonplaats, beroep etc. Indien u geen nadere analyse nodig heeft ontvangt u van ons binnen 1 a 2 werkdagen de stemresultaten in Powerpoint of in pdf.

Waarom stemkastjes?

 • Grote betrokkenheid en betere informatieoverdracht > door het gebruik van ‘stemkastjes’ zijn bijeenkomsten niet langer eenrichtingsverkeer en kunnen deelnemers participeren en hun mening geven. Met als resultaat een grotere betrokkenheid én een betere informatieoverdracht.
 • Koppeling met Powerpoint > de software maakt gebruik van Powerpoint waardoor je aan je eigen PowerPointpresentatie een interactief karakter kunt toevoegen. 
 • Laagdrempelig > er zijn tegenwoordig diverse apps waarmee mobiele telefoons, tablets en laptops ingezet kunnen worden om te stemmen. De drempel om de app te installeren is voor het publiek echter vaak te hoog waardoor een groot gedeelte van het publiek niet participeert. Deelnemers ervaren stemkastjes als een laagdrempelige methode om hun mening te geven.
 • Realtime feedback > reacties worden direct weergegeven op het PowerPoint scherm. Vanaf dat moment kan de dialoog worden aangegaan tussen spreker en publiek
 • Anonieme reacties > met stemkastjes kan uw publiek tijdens bijeenkomsten anoniem reageren. Zo ontvangt u authentieke reacties.

Voorbeeldtoepassingen

 • Grote groepen en kleine groepen anoniem hun mening laten zien > peilen van meningen
 • Publieke opinie > stemmen
 • Discussie en dialoog > interactie in grote groepen mogelijk
 • Onderzoek > nadere analyse uitkomsten en segmenteren naar deelnemersgroepen

Kosten

Het inzetten van onze stemkastjes kan al vanaf €600,00 per bijeenkomst. Neem contact met ons op voor meer informatie en een prijsindicatie op maat.