Social media

Zoeken

Voorzieningen-Wijzer klaar om geïmplementeerd te worden

Onze Serious Game met de titel ‘Voorzieningen-Wijzer’ is opgeleverd. De opdrachtgevers - Streekwurk, provincie Fryslân, gemeenten Harlingen, Waadhoeke en Leeuwarden – zijn tevreden over het instrument dat ingezet kan worden bij vraagstukken over voorzieningen in de regio.

De komende tijd gaan we mensen informeren over de Serious Game. Het is belangrijk dat de regio weet dat het instrument er is, wat het oplevert, hoe het instrument kan worden gebruikt, wanneer en door wie. Bijzonder is dat er 14 maart een Krimpcongres Serious Game wordt georganiseerd. Tijdens dit congres wordt de Serious Game officieel gelanceerd.

Samen met de ‘mienskip’ ontwikkeld

De RUG en Partoer zijn eind 2017 gestart met de ontwikkeling van de Voorzieningen-Wijzer voor de regio Noardwest-Fryslân. Het instrument is stap voor stap en samen met de Fryske ‘mienskip’ ontwikkeld. De Voorzieningen-Wijzer is tijdens lokale sessies getest in diverse gebieden, in diverse fases en op verschillende thema’s. Doordat verschillende partijen onderdeel zijn geweest van de ontwikkeling, sluit het goed aan bij de praktijk op het Friese platteland.

Ander nieuws