Social media

Zoeken

Training: hoe ga je om met privacy/AVG?

training_privacy_partoer.jpg

Werken uw medewerkers sociaal domein volgens de richtlijnen van de Algemene Wet Gegevensverwerking (AVG)? Het blijft een lastige discussie: hoe ga je om met de privacy van je inwoner, klant, cliënt en die van jezelf? Wat kan wel en wat kan niet? Wilt u binnen uw team meer duidelijkheid creëren over privacy? Wilt u de neuzen binnen het team dezelfde kant op krijgen? Neem dan contact met ons op voor een op maat aanbod training Privacy & Gegevensverwerking.

Inhoud training

Tijdens de ééndaagse training Privacy & Gegevensverwerking wordt naast een dosis theorie (wetgeving van WBP naar AVG en proces van gegevensverwering) veel met casuïstiek gewerkt. Doordat de training praktijkgericht is, geeft het de deelnemer handvatten om in de dagelijkse praktijk om te gaan met privacy- en gegevensverwerking. Tevens passeren de volgende onderwerpen de revue:

  • Vrijwillig kader
  • Gedwongen kader
  • Verhouding ouder – jongere: onder de 12 jaar? 12 tot 16 jaar of 16+?
  • Omgaan met medische en justitiële gegevens
  • Hoe ga ik/hoe gaat het team om met ketenpartners en privacy?
  • Een aanzet tot het over de domeinen heen werken binnen de gemeente

'Concreet, verhelderend en een fijne opfrisser'

Uit de praktijk blijkt dat veel deelnemers baat hebben bij de training. “We vonden het heel verhelderend. Het mooie aan deze training is: je doet het niet goed of fout. Het gaat om de bewustwording en begrip hebben voor elkaar. Daar heeft iedereen baat bij.”, aldus Gerdien Tiesinga van de DDFK-gemeenten. Lees hier meer over de ervaringen van deze gemeenten met de training van Partoer.

Aanmelden & informatie

De eendaagse training wordt gegeven door twee trainers en bedraagt € 2950 ,- (incl. reiskosten en materiaal, excl. BTW). Meld u aan via Annet ten Brug of neem contact op met Annet voor meer informatie. 

Ander nieuws