Social media

Zoeken

Lancering Serious Game tijdens Krimpcafé

Op 14 maart lanceren wij de Serious Game - die wij samen met de Rijksuniversiteit Groningen ontwikkelden - tijdens het Krimpcafé van Kennisnetwerk Krimp Noord-Nederland.  

De Serious Game is een keuze-instrument ter ondersteuning van beslissingen rondom voorzieningen. Zo moeten dorpsscholen, de plaatselijke supermarkt of sporthallen soms dicht of gaan ze fuseren. Dit is een emotionele gebeurtenis, waarbij belangrijke beslissingen moeten worden genomen. De vraag is: hoe doe je dat? Dankzij onze Serious Game kunnen met behulp van spelelementen verschillende scenario’s worden verkend.

Tijdens het Krimpcafé vertelt Gerben van der Mei van Dorpsbelangen Tzummarum hoe de Serious Game hen heeft geholpen bij het maken van keuzes rondom de sporthal in het dorp. Ook kunnen de bezoekers zelf ervaren hoe de Serious Game werkt tijdens twee workshops die worden gegeven door Sjoerd IJdema en Alies Hoitsma van Partoer en Suzan Christiaanse van de Rijksuniversiteit Groningen.  

Het krimpcafé vindt op 14 maart plaats van 14.00 tot 17.00  in MFC De Wjukken in Mantgum. Kom je ook? Aanmelden kan hier.

Ander nieuws