Social media

Zoeken

Krimpcafé: kennis over voorzieningen is een begin

partoer_krimpcafe_kknn_krimp.jpg

Wat is het geheim van een succesvol burgerinitiatief? Wie zijn de nieuwkomers in krimpgebieden? Hoe ziet de nieuwe huisartsenpraktijk er uit? Onderzoek dat beleidsmakers verder kan helpen bij hun werk rond leefbaarheid in krimpgebieden. Hoe? Een aantal vragen die we op 12 april beantwoord zagen tijdens het Krimpcafé over Onderzoek en Beleid in het provinciehuis in Groningen.

Wij verzorgden tijdens het krimpcafé de workshop Kennis over voorzieningen is een begin. In deze workshop namen we de mensen mee in in ons onderzoek bereikbare voorzieningen Noardwest Fryslân en de Serious Game die we met de regio Noordwest Fryslân en de Rijksuniversiteit Groningen ontwikkelen. Ook hebben we in de workshop de aanwezigen laten 'proeven' aan de serious game, door met hen een casus uit te spelen. 

Meest verrassend tijdens de workshop was de discussie die onstond over de rol van emotie bij de burger die gepaard gaat met het sluiten van een voorziening. Moeten deze emoties en subjectieve criteria genegeerd worden, of beantwoord worden met cijfers? Want alleen bij die beantwoording krijgen burgers de kans om de situatie in perspectief te zien. En alleen zo kunnen zij ontdekken dat de het soms beter kan zijn om voorzieningen elders samen te voegen. 

Benieuwd naar het verslag van de Krimpcafé Onderzoek en Beleid? Bekijk het hier (met o.a. een verslag van onze workshop).

Ander nieuws