Social media

Zoeken

Hoe effectief is alcohol- en drugsbeleid?

Hoe effectief is het alcohol- en drugsbeleid richting jongeren in de gemeente Dantumadiel en Kollumerland c.a. Wij gaan het voor deze gemeenten uitzoeken.

Om inzicht te krijgen in de effectiviteit van het alcohol- en drugsbeleid gaan we met jongeren uit de gemeenten Dantumadiel en Kollumerland in gesprek. ,,Dit levert veel meer informatie op dan bijvoorbeeld een enquête en geeft een verdieping op de informatie die er al is’’, aldus projectleider Lotte Piekema die dit onderzoek samen met onderzoeker Jelmer de Vries gaat uitvoeren.

Verder wordt een beleidsanalyse gemaakt van het huidige beleidsplan (2014–2018) en het jaarplan. Daarnaast wordt een analyse gemaakt van GGD-gegevens. GGD Friesland voert om de vier jaar een gezondheidsmonitor uit onder jongeren van 12 tot 18 jaar. Uit de meest recente monitor (2016) blijkt dat het alcoholgebruik onder jongeren in Kollumerland en omgeving negatief afwijkt van het gemiddelde alcoholgebruik in Friesland. In Dantumadiel is het alcoholgebruik gelijk aan het Friese gemiddelde. 

Het onderzoek is in november van start gegaan met een bijeenkomst met de leden van de Rekenkamercommissie.

 

Ander nieuws