Social media

Zoeken

Gedeputeerde Kramer: Partoer heeft het gevoel erbij

Voor de provincie Fryslân voerden we de afgelopen maanden een onderzoek uit naar het vervoersgedrag van reizigers in Fryslân. Hoe was de samenwerking en is de provincie tevreden over het onderzoek? Wij vroegen het gedeputeerde Johannes Kramer.

Aanleiding voor het onderzoek - dat wij samen met Sweco en Transtec hebben uitgevoerd - is het opnieuw aanbesteden van het openbaar vervoer in 2022. De provincie wil graag meer inzicht in het vervoergedrag om zo goed te kunnen inspelen op de ontwikkelingen. ,,Het onderzoek vormt voor ons een mooie basis om te kijken waar de mogelijkheden liggen voor onder andere het strekken van buslijnen’’, stelt Kramer. Het strekken van buslijnen houdt in dat haltes worden geschrapt waar een bus voor moet omrijden terwijl ze niet of nauwelijks extra passagiers opleveren.

Tijdens de presentatie van de uitkomsten van het onderzoek in zijn eigen dorp Sibrandabuorren viel het de gedeputeerde op dat dorpsbewoners realistisch reageerden op het strekken van buslijnen. Kramer: ,,Het was het een goede bijeenkomst met een hoge opkomst én duidelijke presentatie en begeleiding van Partoer.” Volgens Kramer hebben de Friese wortels van Partoer bijgedragen aan de kwaliteit van het onderzoek en het proces er omheen. ,,Partoer heeft kennis van Fryslân en – nóg belangrijker – zij hebben het gevoel erbij.”

 

Ander nieuws