Social media

Zoeken

AVG-proof: uw privacy staat voorop

partoer_avg_data_privacy.jpg

Op 25 mei moet iedereen voldoen aan de nieuwe Europese privacywet: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat geldt zeker ook voor ons onderzoeks- en adviesbureau, waarbij het verwerken van persoonsgegevens tot de kerntaken behoort. Wij hebben privacy hoog in het vaandel staan en vinden het belangrijk om goed voorbereid te zijn op de nieuwe wetgeving. We hebben de afgelopen maanden daarom de nodige voorbereidingen getroffen. We zijn AVG-proof!

Partoer AVG-proof, wat betekent dat?

We zetten ons op verschillende manieren in om de privacy van persoonsgegevens te waarborgen:

  • We informeren mensen dat we een onderzoek uitvoeren met hun gegevens.
  • We anonimiseren gegevens, zodat ze niet meer toe te leiden zijn naar een individueel persoon.
  • We vragen niet meer gegevens van personen dan nodig is voor het onderzoek (dataminimalisatie).
  • In een verwerkingsovereenkomst maken we duidelijke afspraken met onze opdrachtgevers over het opslaan, anonimiseren en delen van gegevens.
  • We houden een Register van Verwerkingen bij.
  • We minimaliseren de toegang tot data. Eén of hooguit twee personen hebben toegang tot data met persoonsgegevens.
  • We gooien gegevens zo snel mogelijk weg .
  • We maken gebruik van Europese onderzoeksprogramma’s die zich aan de AVG houden en maken geen gebruik van Amerikaanse programma’s.
  • We hebben een Privacy Officer en een Functionaris Gegegevensbescherming die ervoor zorgen dat de AVG op de agenda blijft staan.

Toegevoegde waarde: privacy & kwaliteit onderzoek

Wij vinden dat de AVG belangrijke toegevoegde waarde heeft in de wereld van het onderzoek. Allereerst natuurlijk voor het verbeteren van de privacy. Cliënten, jongeren, inwoners van dorp A, wie dan ook, moeten worden beschermd. Zij nemen de moeite om deel te nemen aan een onderzoek. Dit is waardevol en daar moeten we voorzichtig mee omgaan. Een tweede voordeel is dat de AVG eigenlijk alleen maar kan zorgen voor kwalitatief beter onderzoek. We moeten vooraf nog beter nadenken over wat we willen weten en waarom. De gedachten achter wat we doen moet helder zijn, waardoor we gericht verder kunnen ontwikkelen.

 

Ander nieuws