Social media

Zoeken

‘Onafhankelijkheid opent deuren’

Voorzitter Gerben van der Mei van dorpsbelang Tzummarum- Firdgum is blij dat Partoer – samen met Stichting DBF - als onafhankelijke partij geholpen heeft bij het project Tjedmar Hiem. Daarbij is onderzoek gedaan naar de behoefte aan een toekomstbestendige, multifunctionele centrale ontmoetingsplaats in het dorp. Aanleiding was de dreigende sluiting van de sporthal Harnehal.

,,Wij hadden een onafhankelijke partij nodig, zodat je een goede basis hebt om beslissingen te nemen over de accommodaties in Tzummarum. Op die manier krijg je ook geen scheve gezichten in het dorp. Bovendien opent het weer nieuwe deuren. Zo is het rapport ook van groot belang voor verder overleg met bijvoorbeeld de gemeente als toekomstig financier. Daarnaast is het een belangrijk document voor het verkrijgen van subsidies van fondsen’’, aldus Van der Mei. Hij kijkt terug op een goede samenwerking met Jan Rodenhuis en Ellen Stutterheim van Partoer die dit project samen met Joanneke Haasbroek van Stichting DBF uitvoerden.

Vanwege de dreigende sluiting van de sporthal wilde het dorp de sporthal zelf wel overnemen en dit combineren met een Multi Functioneel Centrum. Maar wat gebeurt er dan met de andere accommodaties in het dorp waar de activiteiten nu plaatsvinden? Hiervoor was eerst zicht op de ontwikkelingen in het dorp nodig. Wij brachten daarom de feiten en cijfers in beeld. Ook zijn inwoners via drie dorpsbijeenkomsten bij het proces betrokken, werden ze geïnformeerd, geprikkeld en uitgenodigd om mee te doen. Daarnaast hebben we een uitgebreide enquête gemaakt om te kijken wat er leeft in het dorp en wat mensen willen. Van der Mei: ,,Iedereen kon z’n ei in deze dorpsenquête kwijt. De respons was heel hoog, meer dan vijftig procent. Dat zie je bijna nooit.’’

Op de foto: De projectgroep Tjedmar Hiem.

Ander nieuws